Vidám tavaszi ajtódísz- avagy mi mindenre jó a tojástartó // Egg Carton Flower Wreath

egg carton wreath finished bGyönyörű tavaszköszöntő ajtódíszt láttunk a Homemade Serenity elnevezésű blogon, ami igencsak üdítőleg hat ebben a fagyos-zimankós március végi télben.

Visit Homemade Serenity for a step-by-step tutorial on how to make this sweet little egg carton wreath!

Az elkészítése is egyszerű, nem kell hozzá más, mint tojástartó, olló, vízfesték, ragasztópisztoly, kartonlap, és a sajátunkon kívül két kicsi segítő kéz.flowers bA tojástartó kis kelyheit vágd ki, ebből lesznek a virágok.A szirmokat vághatod kerekre, ívesre, egészen hegyesre vagy akár cikk-cakk alakúra is.
A tojástartó doboz felső részéből vághatsz ki leveleket, a kis kelyhek találkozási pontját adó pöttyöket pedig a kelyhek közepére ragaszthatod.
yellow flower bFesd be a kelyheket kedved szerint! Lehetőleg élénk, vidám, tavaszi színeket válassz, például sárgát, pirosat, kéket, rózsaszínt!hunter flowers bA leveleket fesd zöldre, a virágok közepén lévő kis pöttyöket pedig a kehely színéhez ‘hangold’!homemadeserenity egg carton wrreathA kartonból vágd ki az ajtódísz alapját, ami egy kerek koszorúforma, és fesd be ezt is zöldre.
Száradás után ragaszd rá egyenként a virágokat és a leveleket!

(Lehetőség szerint ragasztópisztollyal dolgozz! Ha szeretsz kézműveskedni, akkor mindenképpen szerezz be egyet, remek eszköz, és sok örömöd lesz benne)finished egg carton wreath bA kész ajtódíszt a lakásban tedd ki, például a konyha, vagy  a nappali, esetleg a gyerekszoba ajtajára, hiszen a nagy mű nem vízálló, és jobb, ha a széltől is óvod! Így még évek múlva is gyönyörködhettek benne!

via: Homemade Serenity