Tengerparti stílusú lakberendezés és dekoráció // Coastal Style Interiors

tengerre néző nappali bSzereted a tengert? Szívesen becsempésznéd akár az otthonodba is annak hangulatát? A következő útmutató segítségével könnyedén meg is teheted azt.

Ha tengerparti stílusról beszélünk, akkor elsősorban az Észak-Amerika keleti partvidékéről származó lakberendezési irányvonalra gondolunk.Ez az úgynevezett  “Coastal Style”.

Ez más, mint a mediterrán, vagy a trópusi stílus, azoknál lágyabb, szellősebb, színvilágában határozottan visszafogottabb.

Alapszíne a fehér, a kék világos árnyalatai,a türkiz , az aqua, a világosszürke, vagy a homokszín,  és rengeteg benne a természetes anyag. Minden szellős, friss, tiszta hatást kelt, és árad a fény.tengerparti stílusú hálószoba színeiA fehér falak mellett sok a szintén fehérre pácolt, vagy natúr, akár uszadékfa-jellegű bútor. De jellemző még a teakfa, illetve a különféle fonott bútorok használata, mint például a tengerifű vagy a rattan, illetve a bambusz.

Leggyakoribb a keményfa, vagy a cserép padlóburkolat, melyre természetes alapanyagokból készített növényi rost szőnyeg kerül.A tengerparti stílushoz tökéletesen illik a szizál-, kókusz-, a tengerifű-, a bambusz- vagy a jutaszőnyeg.

Ezek mindegyike természetes, tartós, strapabíró matéria.

Ugyanezen anyagok tapétaként is megjelenhetnek, a világos fal egy bizonyos részét csinosítva. Itthon is lehet kapni mutatós bambusz-, juta-, vagy szizáltapétákat, különböző árnyalatokban.

A textíliák közül jellemző a szövet és pamut, például a szintén előszeretettel használt bútorhuzatok esetében. A bútorhuzatoknál is uralkodó szín a fehér, vagy a világos árnyalatok.tengerparti stílus 3Függöny tekintetében semmiképp se essünk túlzásokba, ha tengerparti stílusú szobára vágyunk. A súlyos, sötét darabok helyett válasszunk könnyű, áttetsző, és megint csak világos anyagokat, egy ,a szellőtől lágyan lengedező muszlinfüggöny például tökéletes megoldás.

A sötétítést, árnyékolást a már sokat említett természetes anyagok valamelyikéből készült rolókkal oldhatjuk meg. Kitűnő választás lehet a bambusz- vagy a gyékényroló is.tengerparti stílusú nappali fonott bútorralAmi elengedhetetlen még a tengerparti stílushoz, az maga a témához illő dekoráció. Kagylók,tengeri csillagok, korallok, viharlámpás és bármi ami a tengert idézi, persze ezeket is csak mértékkel, visszafogottan.tengerre néző szoba türkiz dekoráció türkiz, aqua, szürke színskála türkiz-fehér fürdőszoba világos nappali tengerparti stílus 7 tengerparti stílus 8 tengerparti stílus 10 tengerparti stílus, fonott bútorral tengerparti stílus, otthonsziget 9 tengerparti stílus tengerparti stílusú hálószoba tengerparti stílusú lakásdekoráció tengerre néző nappali tenger faliképek tenger téma, kék váza,madár dekoráció tenger témájú lakásdekoráció tengeri dekoráció konzolasztalra tengeri fali dekoráció tengeri korall dekoráció a nappaliban tengerparti dekoráció kagylókkal tengerparti hangulatú étkező tengerparti stílus 2 tengerparti stílus 4, dekorációk tengerparti stílus 5, étkező tengerparti stílus 6 előtér berendezése fonott bútor fonott lámpák Hamptons stílus kagylók asztali dekoráció kagylók, tengeri korall dekoráció kék váza kagylókkal konzolasztal dekoráció látkép a tengerre nappali, állólámpa nappali, kék szófa nappali nyaraló, nappali

 

képek forrása és még több ötlet: itt