Sztárvacsora-Hírességek étkezője Elizabeth Taylortól Gerard Butlerig // Celebrity Dining Rooms

Elizabeth Taylor étkezője kiemelt képAz alábbi összeállításban 16 híresség étkezőjébe pillanthatunk be. Érdekesség, hogy nem mindegyikük esetében kapjuk feltétlenül azt, amire elsőre számítanánk.

Elizabeth Taylor például Hollywood legragyogóbb dívájaként egy jóllehet roppant igényes, ugyanakkor  viszonylagosan egyszerűen berendezett házban élte mindennapjait, és akkor volt a legboldogabb, ha unokái önfeledten rohangáltak fel-alá a kertben és a házban.

Meglepő volt még számunkra Ozzy Osborne  étkezője is, de egy kirakós játékban Woody Allenhez sem feltétlenül  az ő ebédlőjét párosítanánk.

Take a look at Archiectural Digest’s collection of celebrity dining rooms and find out where Woody Allen  or Robert Redford have their everyday meals. Some of the dining rooms are  very aristocratic, while others are left plain and simple. Different styles of different personalities, go and decide on your favourite one!Brooke Shields étkezőjeAntik fekete csillár lóg a Ralph Lauren márványlapos asztal  fölött Brooke Shields manhattani otthonában.Sting étkezője LondonA mennyezeti ablakoknak köszönhetően csak úgy árad a fény ebbe a nappalival egybekötött étkezőbe. Egy több, mint 300 éve épült  londoni lakást alakítottak át az építészek  Sting és családja számára.

A brit pop ikon tágas, világos helyiségeket kért az gyakori sötét és keskeny struktúra helyett.Megkapta: a soktagú család kényelmesen, igazi fényárban fogyaszthatja el vasárnapi ebédjét.Portia de Rossi étkezőjeEllen DeGeneres és Portia de Rossi így képzelték el a laza vacsorák helyszínét Beverly Hills-i otthonukban.Fedett verandán, százéves asztal mellett, fonott karosszékekben.Ozzy Osbourne étkezőjeSzerénynek éppen nem mondható Ozzy Osborne halványkék színben játszó étkezője.

A leginkább egy elegáns francia szalonra emlékeztető helyiség egyik domináns darabja a Lawrence Bullard tervezte asztal és székek felett pompázó díszes csillár.Woody Allen étkezőjeElsőre nem biztos hogy kitalálnánk, de ez itt Woody Allen  napi étkezéseinek helyszíne Manhattanban.Will Smith étkezőjeWill Smith és családja itt gyűlik össze a közös étkezések alkalmával. Bronzkapcsokkal díszített tölgyfa székeken ülve lakomáznak, a külön számukra gyártott asztalt pedig lakkozott vászonborítás teszi különlegessé és könnyen tisztíthatóvá.Gerard Butler étkezőjeGerard Butler étkezője: Egy sármos szívtipró ódon hangulatú  ebédlőjében járunk, no nem a középkori Európában, hanem a 21. század eleji New York-ban. Az ebédlő épp olyan, mint a tulajdonosa: lenyűgöző, elegáns és férfias.Giorgio Armani étkezőjeEgy négyszáz esztendős csűrből  alakíttatta ki svájci luxusrezidenciáját Giorgio Armani.

Az étkező szinte teljes egészében mahagóni burkolatot kapott, a bronz és réz alapú asztal, valamint a bőr huzattal bevont rendezői szék pedig egyaránt Armani darabok.Adam Levine étkezője bbcEbben a helyiségben Adam Levine eszik-iszik nap mint nap.Van itt olasz zsúrkocsi és francia Art Deco bárszekrény, illetve különböző dizájner darabok. Egy visszafogott és ízléses étkező a napsütötte Kaliforniában.Diane Keaton étkezőjeDiane Keaton egy közel száz éves , spanyol stílusú kaliforniai házat vásárolt meg néhány évvel ezelőtt. Választása nem volt véletlen: az Oscar díjas színésznő tudatosan őrzi és ápolja Kalifornia spanyol időszakának emlékeit.

Ez az elköteleződés látszik otthona minden apró részletében, így az étkező berendezésén is.

Az előtér könyvespolcán  a hispán és indián múlt emlékeit őrző fotók és tárgyak sorakoznak, az abból nyíló étkező hátsó ajtaján pedig bármelyik pillanatban akár maga Zorro is beléphet.Elizabeth Taylor étkezőjeEz (volt)  Elizabeth Taylor szintén Kaliforniában található házának étkezője. A legendás színésznő még a 80-as évek elején vásárolta meg a házat, melyet legutoljára Waldo Fernandez lakberendező segítségével újított fel 2010-ben.

A ház barátságos, sőt, a hollywoodi díva ragyogásához képest kifejezetten  szerény és visszafogott képet mutat. A színésznő állítólag imádta, ha gyerekzsivaj tölti be a házat, és igyekezett meleg, barátságos otthont kialakítani.Az étkező nyolcszögletű asztalán bronz gyertyatartók sorakoznak, a falakat pedig mindenhol neves festők képei díszítik.Robert Redford étkezőjeRobert Redford rusztikus reggeliző helyisége tölgyfa mennyezettel, téglafallal és nyers rönkasztallal. Semmi cicoma, semmi rongyrázás. Ilyen egy szerény filmsztár otthona.Demi Moore és Ashton Kutcher étkezőjeFiatalos és modern Demi Moore és Ashton Kutcher egykori közös házának étkezője.A helyiségben gyakorlatilag három dolog van csupán: egy kellemes, kék kandalló, egy 30-as évekbeli étkezőasztal székekkel és fény minden mennyiségben.Tina Turner étkezőjeVégre egy olyan étkező, ami nem Amerikában okoz feledhetetlen kulináris élményeket híres gazdájának. Tina Turner dél-franciaországi mediterrán villájának belső megoldásain  Stephen Sills és James Huniford lakberendezők dolgoztak nagy igyekezettel.

Az étkezőben pompásan mutat az André Dubreuil asztal, illetve a hozzá párosított Ming-stílusú székek. Ez utóbbiak, csakúgy mint a falat díszítő japán mellény is a rocknagymami keleti kultúrák iránti vonzódását tükrözik.Malcolm McDowell étkezőjeBiztosan mindenki emlékszik még az Én,a kém című, Budapesten játszódó filmre, melyben Eddie Murphy egy hagyományos magyar viseletben (konkrétan Bocskai ruhában) feszítő rosszfiúval harcol, természetesen a világ megmentése érdekében.

Nos, ezt a rosszfiút alakította Malcolm McDowell, akinek eklektikus hatású kültéri ebédlőjét most mi is megszemlélhetjük.

A látvány igazán egyedi, hiszen az étkező falát régi tárgyak és  játékok díszítik, a székeket pedig szó szerint a világ legkülönbözőbb pontjairól hordta össze a család. Bármerre is utaztak, mindenhonnan hoztak egy széket. Érdekes szokás. Lehet, hogy az egyik épp a Gellért Szállóból van? Nos, ez nem valószínű, még annak ellenére sem, hogy a színész elég sokáig forgatott a világhírű pesti hotel és fürdő falai között.)Oliver Stone étkezőEgy roppant sikeres és kreatívan gondolkodó rendező merészen berendezett lakásában járunk. Oliver Stone manhattani otthona a Hudson folyóra néz, a lakás minden ablakából csodás képet mutat a lassan hömpölygő víztömeg.

Ez a látvány ihlette Geoffrey Bradfield dizájnert is, aki egy mediterrán jacht hangulatát próbálta meg a new-york-i lakás falai közé varázsolni.

Cseresznyefa burkolat és erőteljes árnyalatú tengerkék székek kaptak helyet a hatalmas ablakokkal rendelkező étkezőben. A háttérben egy Buddha őrzi az otthon békéjét, de az étkezőasztal is kapott bőven a keleti vallás központi figurájának szellemiségéből. A rajta látható két kéz ugyanis egy 19. századi burmai Buddha szobor egy töredék darabja.

via: Architectural Digest