Régi lomok a garázsból- Ne dobd ki, használd újra! // 11 DIY Salvage Makeovers

diy makeoversTele van a garázs meg  a pince mindenféle kacattal? Mielőtt kidobnád őket, nézd meg a következő összeállítást, ahol jobbnál jobb ötleteket találsz arra, hogyan kaphatnak az ósdi, használaton kívüli tárgyak új funkciót.

Instead of throwing old stuff into the garbage transform them into stylish garden accessories.

Slagból szék, törött tányérokból kavics, szennyvízcsőből kaspó. Furán hangzik, nemde?

A régi tárgyak újrahasznosítása duplán megéri: egyrészt nem kell kihajítani őket (ezáltal nem növeljük a szemét mennyiségét), másrészt nem kell új holmikat vásárolnunk ahhoz, hogy kicsit feldobjuk a kert vagy a lakás hangulatát.

Raklapból asztal

raklapból asztalRaklapból asztal // Shipping pallet into Outdoor table: a raklap egy tipikus városi kacat, boltok, áruházak gyakran használt darabja, de sok lakóház  pincéjében  is fellelhető. Millió módon felhasználható, itt most épp egy kerti asztal készült belőle, nem mellesleg süllyesztett, beépített növénytárolóval.

Kerti locsolócsőből szupertrendi szék

slagból székKerti locsolócsőből szupertrendi szék //  Garden hose into Modern chair:  Ha nem az újrahasznosítás-barkács címszavak alá soroltuk volna ezt a képet, akár azt is füllenthetnénk, hogy egy igazi méregdrága dizájn bútordarabról beszélünk. Természetesen ez koránt sincs így. Ennek a széknek a készítői ugyanis egy bolhapiacon, fillérekért  vették a keretet, melyre locsolócsöveket tekertek és rögzítettek.

Tetőcserépből fali lámpatartó

tetőcsrépből gyertyatartóTetőcserépből fali lámpatartó // Hacienda tile into Outdoor sconce:  Remekül mutat a kertben a falra akasztható, tetőcserépre rögzített lámpatartó.

Járdából asztallap

járdából asztallapJárdából asztallap // Salvaged pavement into Outdoor tabletop:  Egy bontásra ítélt kerti járda egyik betonlapját használták fel arra, hogy hangulatos kültéri asztalt varázsoljanak belőle egy picinyke városi kertbe.

Csévéből tömlőtartó

csévéből locsolócső-tartóCsévéből tömlőtartó //  Wooden spools into Hose wrap: ahol kert van, és öntözni kell, ott rendszerint gondot okoz a locsolótömlő tárolása. A képen azt láthatjuk, hogy milyen különleges kis tömlőtartót lehet készíteni, használaton kívüli henger alakú csévékből. Ebben a példában a fa hengereket a fehérre festett kerti tároló oldalára rögzítették. Ilyen környezetben az élénkzöld slag is vidáman piheni ki a locsolás fáradalmait.

Létrából kerti munkaállvány

létrából virágállványLétrából kerti munkaállvány //  Ladder into Potting station:  Az ütött-kopott létra is kaphat új funkciót. Egy kétágú, vagy két darab egyágú létra az alapja ennek a kerti ténykedést segítő állványnak.A szétnyitott létra fokaira vízszintesen léceket rögzítettek, így készült el a jópofa kerti kiegészítő. Gyakorlatilag bármit, akár cserepes növényeket is lehet rajta tárolni, de ennek a darabnak a tulajdonosai konkrétan ültetőállványként használják. Itt ültetik át a cserepes növényeiket, és tárolják az ehhez szükséges eszközöket.

Ablakból asztallap

ablakból asztallapAblakból asztallap //  Window frame into Garden table:  Ha kallódik valahol a ház körül egy-egy régi ablakkeret, semmiképp se dobd ki, hiszen mutatós kis kerti asztalka készülhet belőle. Az eredeti üveget persze mindenképpen edzett üvegre kell cseréltetni, de ennyi költséget mindenképpen megér ez az egyedi kültéri kiegészítő. Az asztal készítői forgópánttal rögzítették a keretet egy szintén régi asztal lábaihoz, a rögzítőcsavarokat viszont újonnan vették. Úgy gondolták, a rusztikus kerti asztal ütött-kopott hangulatához remekül illik a vadonatúj csili-vili rézcsavar. Igazuk lett.

Csillárból mécsestartó

csillárból gyertyatartóCsillárból mécsestartó //  Chandelier lampshades into Candelabra: Semmiképp se dobd ki a nagymama régi csillárját, hiszen az apró burákból hangulatos kültéri világítótesteket készíthetsz.Jól mutatnak asztali dekorációként, de a kertben bárhová elhelyezheted őket. A kis burákat fordítsd  szájukkal felfelé és helyezz beléjük apró mécseseket.Ezzel kész is a csodaszép és egyedi mécsestartó-kollekció!

Cserépedényből kerti burkolat

kavics helyett törött edényekCserépedényből kerti burkolat //  Broken dishes into Patio flooring: Színes cserépdarabokból készült ennek a kertnek a burkolata. Kavics helyett régi  cserépedények törmeléke dobja fel a pihenősarok hangulatát.

Evezőlapátból kapu

uszadékfából kerti kapuEvezőlapátból kapu //  Boat paddles into Rustic garden gate:  Drága anyagok helyett régi evezőlapátokból és egyéb uszadékfából eszkábálták össze ezt a bájos kis kerti kaput, mely amellett, hogy támasztékot nyújt az illatos  rózsabokornak , még a közelben gyakorta legelésző szarvasokat  is távol tartja.

Szennyvízcsőből virágcserép

szennyvízcsőből kaspóSzennyvízcsőből virágcserép // Salvaged sewer pipes into Plant containers : Ez nem vicc,ezek  a divatos színű kaspók valóban egy régi szennyvízcső darabjai. Mivel jó vastagok, tökéletesen védik a bennük elhelyezett növényeket a tikkasztó melegtől.

via