Rattan Egy Hawaii Nyaralóban // Maui Sanctuary by Natalie Younger

veranda 2Visszafogottsága ellenére (vagy éppen ezért) roppant megkapó ez a Hawaii szigetén lévő trópusi nyaraló, mely egy fiatal kaliforniai lakberendező, Natalie Younger tehetségét dicséri.

Az élénk színek, mint az óceán kékje, a Nap ragyogó sárgája, a trópusok megannyi zöldje, de még a vörösben izzó, a Napot szimbolizáló szobai tükör hangsúlyos árnyalata is remekül harmonizál a föld színét idéző rattan és egyéb fonott bútorokkal.

Hivalkodástól mentes, emberléptékű nyaraló a maui partoknál. Ezt tényleg érdemes megnézni!rattan bútor teraszA közel 150 nm2-es trópusi nyaralót egy társalgó hangulatú, barátságos terasz köti össze a kerttel.

A rajta helyet foglaló, enyhén szögletes formájú rattan garnitúra pedig nem kevesebb, mint 10.000 kilométert utazott, míg a messzi Indonéziából Hawaii-ra érkezett, de megérte!veranda 3Már a kertből jól észrevehető a keményfa burkolat, mely a ház padlózatának teljes területén végigfut.

Az ok :a homok, az a szép fehér homok, melyet a közeli óceánpartról fúj erre a folyamatosan jelen lévő, enyhet adó passzátszél.

Seprű a kézbe és volt homok, nincs homok a keményfa padlón, mely amellett, hogy könnyen tisztítható, még természetes is! (Csak a hálószobák kaptak szőnyeget, de azok is sűrű szövésűek.)verandaA trópusi időjárás és klíma, valamint a kőhajításnyira lévő óceán szeszélyeinek kitett bútorok extra gondoskodást kaptak.

A különösen páradús, forró, ugyanakkor csapadékos éghajlat miatt a ház összes bútorát plusz védőréteggel vonták be, de természetesen ez a plusz bútor-kencefice is kizárólag környezetbarát anyagokból tevődik össze! Naná!veranda 2A párnák pedig kültéri, időjárásálló vászonból készültek.

Az amerikai Sunbrella cég évtizedek óta sikerrel gyártja és forgalmazza ezeket a kárpitokat, melyek szépek, módfelett tartósak és könnyen tisztíthatóak. Úgy látszik Natalie, a tervező, mindenre gondolt!

A bejáratnál egy békésen üldögélő Buddha szobor fogadja a látogatót. (Ő valószínűleg nem időjárásálló, és feltehetőleg kenceficét sem kapott.)előtér nyaralóMi más várhatna minket az ajtón belépve, mint újabb egzotikus bútorok. A fából készült, ülőalkalmatosságként is használható díszes ládika Baliról származik, csakúgy, mint az asztal és az azt szegélyező, lágy tónusú fonott székek.

Az étkező garnitúra túloldalán, láss csodát, újfent megjelenik a már annyit emlegetett természetesség, hiszen igazi fűszövet tapéta borítja a falat.

A bambusz árnyékolók tovább fokozzák a meghitt, egzotikus hangulatot, a bejárati ajtó üvegfelületén pedig árad be a gondűző Hawaii napfény.rattan szék, kagylócsillárrattan étkező székekSe szeri se száma a természetes anyagokból készült berendezési tárgyaknak ebben a helyiségben:

Fűszövet tapéta balra, bambusz árnyékolók jobbra, hófehér kagylóból készült csillár fent, keményfa padló lent, hátrébb élénksárgára festett bambuszkeretes tükör, az ablak alatt pedig trópusi fából faragott , úgynevezett kartini szék, leánykori nevén római pad.

(Merész ötlet a napsárgára festett bambusz, nem is illene akárhová, ide azonban telitalálat! Gratulálunk Natalie!)

És még inkább kijár a dicséret a fiatal tervezőnőnek a falakat díszítő képekért, melyeket ő maga festett!piros nap alakú tükörszínes nappali kék zöld pirosStrandolás után édes a pihenés ezen az egyedileg gyártott, szuperkényelmes kanapén!

Puha matrac, párnahegyek, kellemes fények, lágy fuvallatot hozó ventilátor, már csak a bambuszrolókat kellene lehúzni, és rögvest el lehet nyújtózni az egész napos, sós vízben történő, igazán embert próbáló pancsikálást követően!nyaraló nappaliEbben a házban minden a csak pár méternyire lévő óceánpartot idézi.

A világos falak és a kanapé lágyan körbeölelnek, mintha csak a hófehér, parti homokban feküdnénk, a bambuszkeretes tükör napsárgája a fényt adó égitestet hozza a szobába, a festmény sokféle kékje és zöldje , valamint vízszintes vonalai pedig magát az óceánt és az abban visszatükröződő ragyogó eget juttatják eszünkbe.hálószobaÍme a már említett hipersűrűn fonott szőnyeg a homok elleni harc jegyében!

No és a hálószoba központi darabja, mely mi is lehetne más, mint egy fonott háttámlájú franciaágy! Csakúgy, mint a többi egzotikus bútor, ez a gyönyörű darab is Baliról származik!

A magasított, fonott háttámla az amúgy visszafogott berendezésnek köszönhetően az egész helyiség központi elemévé vált.zöld hálószobaEgyszerű, de nagyszerű, no és felettébb megnyugtató hangulatú ez a kis vendégszoba, igazi felüdülés a hosszú utazást követően itt megpihenő látogatónak.

Nem csupán az árnyékolók vannak bambuszból, de az ágynemű mintázata is olyan, mintha egy fiatal bambuszliget szélére keveredtünk volna éppen! Lefogadom, hogy itt még a kedves vendég is kizárólag organikus bambusztörölközőt kap a napi tisztálkodáshoz!maui beachÉs végezetül egy  fotó a Maui partokról, csak hogy még jobban át tudjuk élni a trópusi hangulatot! Nem messze a ettől a háztól, kb ilyen látvány és élmény várja a ház gazdáit nap, mint nap. (via: Pinterest)

Natalie Younger további munkáit itt láthatod:  Natalie Younger Interior Design