Őszköszöntő kerti parti // Fall Garden Party

őszi dekor 2Itt az ősz, kezd hűvösebbre fordulni az idő, a júliusi kánikula már a múlté, de az erkély és a kert még mindig ott van, és akár még estefelé is kiülhetünk olvasgatni, beszélgetni, falatozni.
Sőt, szervezhetünk őszköszöntő kerti összejövetelt is, az új évszak sárgás-narancsos-rozsdavörös színeivel és kellékeivel.
Elkél még néhány pokróc, és pár kancsó finom ital. Lehet tűz mellett sütögetni és  szalmabálán ücsörögve almabort kortyolgatni. Íme néhány ötlet, egy hamisítatlan őszköszöntő kerti parti  megrendezéséhez!
Summer is over, days are getting shorter, the temperature’s dropping and everyone’s preparing for the cold seasons. It’s time for you to throw a fall garden party with cider, pumpkins, soft blankets and loads of fun.sütőtök tál1.Vágj ketté egy nagy sütőtököt, vájd ki a belsejét, helyezd őszi gallyakból, és bogyókból összeállított alapra, tégy bele egy tálat, a tálba egy mutatós színű konyharuhát, végül pakold meg finomságokkal.sütőtök dekoráció, otthonsziget2. A kertben használt virágtartóba is tehetsz nyugodtan méretben beleillő sütőtököt. Több részes virágtartó állvány esetében egész csinos kis őszi dekorációt hozhatsz össze.őszi dekoráció, sütőtök, tök3.A sütőtök még vendégfogadásra is használható! Tedd a bejárat közelébe, vagy a kertbe egy jól látható helyre, és fess rá valamilyen üdvözlő feliratot. Még jobb, ha virágok és egyéb őszi termések ölelésében helyezed el a vendégváró sütőtököt, így még szívet melengetőbb lesz az üdvözlés.őszi dekoráció #sütőtök4. Nézd csak, milyen jól mutat ez az aprócska  ideiglenes ösvény, melyet helyes kis sütőtöklámpások szegélyeznek! Nem kell bonyolult mintákat vésni a gyümölcsbe, az egyszerű függőlegesen kivágott csíkok tökéletesen megteszik.őszi dekoráció, sütőtök, kert5.Az étkezésre használt asztal közelébe felállíthatsz egy másikat. Ne ijedj meg, nem kell kicipelned a konyhaasztalt, elég, ha egy régi ajtót használsz erre a célra. Virágok, termések, ágak és bogyók, és kész is a hangulatos őszköszöntő asztal.őszi dekoráció, almabor, sütőtök6.Ínycsiklandozóan néz ki ez a nagy tál almabor! A nyers kinézetű, gallyakból font kosár, illetve a sok őszi termés és virág, no meg a rusztikus kinézetű csészék együttese ellenállhatatlanná teszi a feltálalt ízletes nedűt.őszi kerti party, dekoráció7. Az üveges italokat akár egy fém vödörben is tárolhatod! Csak arra figyelj, hogy kapjon az a vödör egy szép őszi ruhát is! Tekerd körbe vékony ágakkal-bogyókkal, az üvegeket pedig szórd meg, szép, őszi levelekkel.sütőtök váza, dekoráció8. Látod, mi mindenre használható egy sütőtök? Akár vázaként is funkcionálhat, itt például az étkezőasztal közepén.kerti party, őszi dekoráció, sütőtök9.A sufniban talált, ütött-kopott régi fiók vagy doboz új, népszerű szerepben tündökölhet a kerti összejövetelen, csak meg kell találni a hozzá illő funkciót. Pakold tele jéggel is tedd bele a hidegen fogyasztani kívánt italokat. Persze ő is kapja meg az alkalomhoz illő dekorációt! Ha másért nem is, ezért biztosan mindenki rájár majd!
ősz, kerti sütögetés10. Vacsi után körbe lehet ülni a tüzet, vagy akár nyárson sütést is be lehet iktatni, és így az estebédet mindenki magának készíti el:-)ősz, sütőtök, szalmabála11. Különleges hangulatot teremtenek a szalmabálák, melyek ülőalkalmatosságként, vagy társalgóasztal gyanánt is funkcionálhatnak. Bár a városi kertekben viszonylag ritka elem a szalmabála, egy vidéki portán azért csak-csak akadhat néhány darab. Érdemes beszerezni az bulira, hiszen egészen különleges élmény rajtuk vagy mellettük ücsörögni.szalmabála, takaró12. Ez a szalmabála és a ráhelyezett pihe-puha takaró csak arra vár, hogy valaki helyet foglaljon rajta.őszi dekoráció, kerti hinta13. Ne feledkezzünk meg a gyerekekről se! Egy robusztus ágon függő ideiglenes hinta is hatalmas élményt jelent az apróságoknak, pláne, ha szép színes kültéri égősort is aggatunk a környező bokrokra, és szalmabálát, pokrócot és sütőtököt is mellékelünk hozzá.
via: bhg.com