Kis lakásból nagy lakást-Skandináv otthon /Small But Spacious From Sweden

Stílusosan és komfortosan berendezett, tágas, világos lakás hangulatos, kiülős erkéllyel, pazar kilátással, mindössze 40 m2-en. Lehetséges ez? Nincs itt valami ellentmondás? Lehet egy csupán 40 m2-es lakás tágas és szellős? Nos, az alábbi képeket elnézve, igen.fehér nappali, falmatrica, cserépkályhaStylish and functional, this small Scandinavian apartment features an inviting living room with hardwood flooring, a turn of the century fireplace and gorgeous details.

The white walls everywhere and the panoramic view from the balcony create a sense of infinity. The exposed brick walls in the kitchen add warmth to the place, which is further strengthened by the wise choice of accessories throughout the flat.

Az okos megoldásoknak, a bútorok, színek és kiegészítők megfelelő kiválasztásának, no és nem utolsó sorban a szerencsés alaprajznak köszönhetően minden elfér ebben a svéd minilakásban. Zsúfoltságnak, a szűkös tér érzetének pedig nyoma sincsen.fehér konyhafehér előszobafehér nappalo,üveg dohányzóasztal, cserépkályhaA századfordulós, ámde modern, hófehér ruhába öltöztetett lakásban jól megfér egymással a régi és az új. Az évszázados cserépkályha egyrészt észrevétlenül simul bele a 21. századi környezetbe, másrészt hangsúlyosan hozzá is ad valamit. fehér cserépkályhaTartalmat, lelkiséget, személyességet varázsol a térbe, nem csupán a benne lobogó tűzzel, de puszta jelenlétével is .Összeköti a régmúltat a jelennel, a lakás egykor volt lakóit a mostaniakkal.előszoba nagy tükörrelA fehér köztudomásúlag tágítja a teret, színt csupán az egyedi megoldások, valamint néhány kiegészítő hoz ebbe az igazán trendi kuckóba.fehér háló-nappaliA falak mellett a padló és a plafon is teljesen világos, még a csillár is hófehér. Ennek ellenére cseppet sem unalmas az enteriőr, hiszen a színek hangsúlyozása helyett az anyagok és formák izgalmas játékára terelték a figyelmet. nappali, karosszékEgy-egy kisebb szőnyeg vagy karosszék kivételével szinte minden lakberendezési tárgy a visszafogottabb színvilágot képviseli.fehér nappali, falmatrica, cserépkályhaÉrdemes megnézni például a teljesen fehér csillár óriás hópelyhet idéző alakját a nappaliban, vagy a kecses faágat ábrázoló szerény falmatricát, esetleg a karakteres, ám alapjában véve fakó színű horgolt puffot. De a már említett, első látásra szinte észrevétlenül meghúzódó, ugyancsak fehér kandalló is ebbe a sorba tartozik.beépített tolóajtókbeépített tolóajtók fehérGondosan ügyeltek rá, hogy minél kevesebb „kacat” legyen szem előtt. Fehér tolóajtók rejtik a könyvespolcokat, a ruhákat, a televíziót.egyszerű fehér fürdőszobafehér konyha, téglafal, fűszernövények A fürdőszoba és konyha kicsi ugyan, de nem fullasztóan szűkös, itt is mindent átjár a napfény és a levegő. téglafal a konyhábanA konyhában stilizált téglaelemek olvadnak egybe a fehér falakkal. fehér konyha, téglafalEz a megoldás talán az egyetlen valóban hangsúlyos izgalomfokozó elem amit a tervezők alkalmazni mertek, de milyen jól tették: a téglafal a zöld fűszernövény kollekcióval és tisztaságot sugárzó hófehérrel egy megnyugtató, természetes egyveleget alkot.kilátás a dombokravárosi erkély, színes kerti székA pici erkély esetében már nem spóroltak a színekkel. Itt már lehet „vadulni”, itt már tágas a tér, a határ a végtelen égbolt, valamint a messzi dombok horizontja. városi erkélyÉppen ezért az évszaknak megfelelő, gyönyörű, színes virágokkal, fonott szőnyeggel, élénk zöld és kék színű kis székekkel, asztalkával, színes poharakkal , párnákkal, pokrócokkal tették üdítővé ezt a kis városi oázist , fenn a skandináv tetők felett, kiegészítve a 40m2-es lakás szellős és napfényben fürdő terét.

via:1