Kerti étkező mexikói hangulatban // Gorgeous Santa Fe Dining Room

outdoor dining room # rattan bútor étkezőSanta Fe városában járunk, az USA déli részén, Új-Mexikó államban, egy meghitt, mexikói hangulatú kültéri étkező díszletei között. Az itt lakó házaspár imád kint ücsörögni, és az volt az álmuk, hogy latinos színekkel, vízcsobogással, sok-sok növénnyel és vidám madárcsicsergéssel teljen meg az aprócska udvar.

We’ve found this gorgeous Mexican-inspired Santa Fe dining room on Minimalisti. The tiny New-Mexican outdoor space has been transformed into a real backyard oasis by designer Mark Haynes.

“This space was important to them, because the weather in Santa Fe is so nice most of the year, and they wanted to be able to use it as a secondary space just to hang out…In the warmer months, they eat all their meals outside and usually have a fire in the fireplace at dinner” says the designer.before-dining-area #átalakítás előttAdott volt egy 3 oldalról fallal határolt 60 négyzetméteres unalmas és lehangoló kültéri sarok, mely a lakóház és a műteremként szolgáló melléképület között helyezkedett el.

Szemben vele egy nyúlfarknyi  méretű kert, a kert végében pedig a bejárati kapu.A felújítás előtt készült fotón jól látható, milyen szűk és fantáziátlan volt eredetileg ez a kis hátsó udvar. Már-már nyomasztó látni, ahogyan a három fal körbevette, szinte összenyomta a teret.

A tervezéssel Mark Haynes lakberendezőt bízták meg, aki nem okozott számukra csalódást. A falak elhelyezkedése ugyan nem változott, szerepe, hangulata viszont a jó elgondolásoknak és gondos munkálatoknak köszönhetően teljesen átalakult. vibrant garden room # kerti étkezőA tervező képes volt arra, hogy a hátrányból előnyt kovácsoljon, ami mindenképpen a profizmus egyik fő ismérve.

Az egész évben  kellemes időjárásnak köszönhetően a házigazdák akár késő ősszel vagy télen is élvezhetik megújult kerti társalgójuk minden előnyét.Nyáron a kifeszített vitorlavászon, hűvös időben viszont az igencsak mutatósra sikeredett kandalló teszi élvezhetővé a kint töltött órákat.

A három darab fal pedig télen-nyáron egyaránt jó szolgálatot tesz, vagy ahogy mondani szokás: télen fűt, nyáron hűt. Teszi mindezt úgy, hogy a korábbi nyomasztóan szűkös hangulatnak nyoma sincs immár.outdoor-dining-room-idea# rattan bútorEgyedi ötlet a művészi alkotásnak is beillő, pozsgás növényekből összeállított vertikális kert, amely pompásan mutat a sötét narancs falon. outdoor-dining-area# rattan bútorA másik, visszafogottabb színvilágú falat egy díszes keretű tükör, fali gyertyatartók, és egy konzolasztal dobja fel.

A hatszemélyes étkezőgarnitúra polyrattanból készült, amely nem annyira szép, mint a valódi rattan, viszont praktikus, mert jobban bírja az időjárás változásait.Garden-design-Mark-Haynes# kerti csobogóA kültéri étkező egyik legkülönlegesebb eleme a sziklából fakadó víz, azaz a saját tervezésű szikla alapú kerti csobogó.

A talaj hullámos vonalai, melyek a díszkő és a pázsit határánál, illetve a kert egyéb részein is megfigyelhetők, remekül oldják a falakkal teljesen körbevett apró tér zártságát.vibrant garden room 2 # kerti étkezőUgyanezt a célt szolgálja a kandalló formája is. A sarokba helyezve egyrészt kevesebb helyet foglal, domború, félköríves kialakítása pedig szintén, lazítja a bezárt tér merev vonalait.

Az egyébként latinos  hangulatot egy szintén lágy vonalú, kerek bútordarab, a külön ide tervezett keleties jellegű ottomán fűszerezi egy kis ázsiai ízzel.