Bézs és lila loft lakás // Modern Loft In Sao Paolo

modern loftSao Paolo háztetői felett magasodik ez a mindössze 70 négyzetméteres loft lakás. A loftok jellegzetessége, hogy jókora egybefüggő terekkel rendelkeznek, melyeket a tulajdonos igényei és a tervező fantáziája szerint lehet aztán tagolni.

Ez a lakás a maga 70 négyzetméterével semmiképpen sem nevezhető nagynak, tehát itt pont az jelentette a kihívást, hogy a tagolás által ne szűküljön be a tér. Legyenek különálló helyiségek, ugyanakkor a tágasságérzet is megmaradjon.

Diego Revollo tervezői munkája nyomán végül egy modern, városias jellegű, szellős kis otthon született, mely telis-tele van jól átgondolt, követésre méltó megoldásokkal.

Tértágító festés

A színvilág egyszerre természetes és modern-városias. A falak, a padló és a mennyezet teljesen homogén, egyszínű, ezáltal egybeolvad a tér, hiszen az egész enteriőr ebben a világos, bézs árnyalatban fürdik.

A méretes ablakok tovább nyitják a teret. Mindennek eredményeképpen a nappali szinte lebeg a város felett, nincsenek lezárt falai, mennyezete, minden egybefolyik.

Két hangsúlyos és stabil pont van csupán ebben a helyiségben: az egyik a lila szőnyeg, a másik pedig a szuggesztív tekintetű óriási leányarc a falon.bézs-lila nappali

Hangsúlyos színek a homogén térben

A szőnyeg lila színe egyéb rokon árnyalatokkal együtt az egész lakásban visszaköszön.nappali

fürdőkád a hálóban 2

Térelválasztás térszűkítés nélkül

A nappali határát egy függönnyel kiegészített  térelválasztó elem jelzi. A válaszfal mögött húzódik az intim szféra, azaz a hálószoba és fürdő. Napközben a függöny nincs behúzva, a tértagoló fal pedig olyan keskeny, hogy bőven belátni  a mögötte lévő helyiségbe, mindkét oldalon.

Ez az intelligens megoldás is azt a célt szolgálja, hogy a térérzetünk ne szenvedjen csorbát, a tagolás ellenére ne szűküljön be a tér. térelválasztás

Innen étkezőasztal, onnan munkapult

A lila szőnyeg és az óriási falikép mellett a harmadik “ütős” elem a lakásban ez az élénksárga étkezőasztal.

A vidám hangulatú bútordarab élete azonban nem ér itt véget, hiszen L-alakban kanyarodva, a hátul található hosszúkás konyhában folytatódik, ahol immáron munkapultként funkcionál. compact-living-spacebordó konyha

Panorámás fürdőkád a hálóban

A fürdőszoba kialakítása cseppet sem mindennapi. A fürdőkád ugyanis a hálóba került, egy panorámaablakkal, és faltól-falig tükörrel határolt csinos kis üvegdobozba.

Maga a picinyke fürdőszoba innen nyílik, melyeket szintén tükörrel tágított a tervező.

Ennek a megoldásnak köszönhetően az egybefüggő, világos, tágas tér érzete a hálószobából nézve is megmarad, nem is beszélve a hálóban fürdőzés izgalmas élményéről.fürdőkád a hálóbanfürdőszoba barna bézshálószoba lila bézs

Dolgozófülke 

A dolgozófülke magányában igazi lehetőség nyílik az elmélyült munkára
dolgozósarok
images via: Interiorzine