A Zöld Szín, Mint Fürdőszobai Kiegészítő // Green Bathroom Accessories

fürdőszoba otthonsziget 5eJóllehet a fürdőszobában viszonylag  kevés időt töltünk, a színválasztást itt is érdemes alaposan átgondolni. Mivel a fürdőszoba nem csak a tisztálkodás, hanem gyakran a testi-lelki ellazulás helyszíne is egyben, ezért kézenfekvő megoldás lehet a természetes, megnyugtató hatást keltő zöld szín használata ebben a helyiségben.

Mi most ebben az összeállításban olyan fürdőszobákat mutatunk be, ahol a zöld csupán kiegészítő színként szerepel. Látni fogod, hogy még így is milyen meghatározó szerepet kaphat a helyiség hangulatának kialakításában.

Egy kis zöld tényleg csodát tehet

Ennek a fürdőszobának már az alaprajza sem átlagos. A karcsú, ovális alakú fürdőkád az ablak alatti hosszanti mélyedésben kapott helyet. Bár itt sok a természetes fény, a fürdő intimitását ez cseppet sem zavarja meg, hiszen az egyik ablak a mennyezeten, míg a másik egy hosszanti sávban, jócskán a fürdőkád felett húzódik.fürdőszoba otthonszigetA kád körüli süllyesztett falrész fekete csempéje cseppet sem zavaró,egyrészt a már említett rengeteg természetes fénynek, valamint a helyiség alapszínét adó hófehér árnyalatnak köszönhetően.

A zöld szín ebben a fürdőszobában kicsit úgy viselkedik, mint az ételben a só. Alig észrevehető, ha belépünk, nem rá fókuszálunk, viszont ha nem lenne, a helyiség komorabb, élettelenebb, azaz “sótlanabb” lenne, azt éreznénk, valami feltétlenül hiányzik innen.

Az apró kis zöld növény a fekete fal előterében, a zöld törölköző a mosdóasztalon, illetve a zöld levelek a falon függő kép szürke kavicsai mellett bőven elegendőek ahhoz, hogy natúr fa és a természetes köveket idéző szürke mellett ízt,” illatot”, sőt, életet vigyenek ebbe  fekete-fehér alaptónusú fürdőszobába.

Fehér fürdőszobák zöld kiegészítőkkel

Aprócska, lakótelepi fürdőszoba felújításakor ezerféle kérdés kavaroghat a fejünkben: milyen színű, mintázatú csempét válasszunk, mekkora legyen a tükör, milyen típusú kádat, zuhanykabint, pipereszekrényt és egyéb kiegészítőket szerezzünk be, és így tovább.

Az alábbi két fürdőszobának a tulajdonosai nem bonyolították túl ezt a kérdést, és úgy tűnik, nagyon jól tették. Bár a fehér-zöld párosítást érdemes lett volna talán még egy-két színnel finomítani, a látvány  így sem lett rossz.

A fürdőszobák viszonylag kis méretűek, és a végeredményt látva, a lakók zsebében lapuló pénztárcák sem lehettek túl vastagok. Mindennek ellenére piros pont jár nekik a merészen egyszerű megoldásokért.fürdőszoba otthonsziget 4Mindenből a legegyszerűbbet választották tehát: egyszerű, mintázat nélküli fehér csempe és padló, fehér fürdőkád, és zuhanyfüggöny, szimpla, keret nélküli tükrök, hagyományos, hófehér mosdókagylók.

Csupán a fürdőszobaszőnyeg és a törölközők színesek.

Kicsi, természetes fény nélküli fürdőszobába tehát mindenképpen ajánlatos a teljesen világos alapszín. A fehér tértágító, világosságot “teremtő”, ugyanakkor kissé rideg hatását remekül oldják a természetet idéző, különféle  zöld árnyalatok.

A zöld fürdőszobai kilépőknek egyenesen főszerep jut: olyan, mintha selymes pázsitra lépnénk a fürdőzés befejeztével.fürdőszoba otthonsziget 2

Még több természetes árnyalat

Ahogyan azt már említettük a fenti fürdőszobák esetében, még egy fokkal kellemesebb megoldás. ha a fehér fürdőszobánkat egy kis szürkével, barnával,vagy feketével lágyítjuk, és ehhez passzintjuk aztán a zöld kiegészítőket.fürdőszoba otthonsziget 3fürdőszoba otthonsziget 5 photo credit: Inspiration Album