7 perces tápanyagbomba a növényeknek – Komposztálj turmixgéppel! // Vitamix Cold Composting

kertészkedésA komposztálás jó dolog, komposztra mindig szükség van.Éppen ezért a legtöbb kerttulajdonos rendelkezik olyan, vásárolt vagy saját maga által összeállított tárolóval, melyben a szerves háztartási hulladékot megfelelő módon tudja gazdag összetételű komposzttá alakítani.

De mit tegyen az, akinek kert híján nincs lehetősége saját kis tápanyagtenyészetet gondozni? Mit csináljon, akinek csak egy picike erkély, vagy még az sem áll a rendelkezésére?

Your plants need nutrients but you don’t have a compost bin in your urban garden? Try this super easy and very fast way of composting. Within 7 minutes you will have a rich, liquid source of nutrients that your veggies will definitely be thankful for.

A városi erkélyek kis balkonládái sokszor adnak otthont saját nevelésű fűszernövényeknek, de akár mini, cserepes-dézsás  zöldségeskerteknek is.

A jó hír az, hogy ezeknek az aprócska városi oázisoknak sem kell természetes tápanyagforrás nélkül maradniuk.Ha van otthon turmixgéped, mindössze 7 perc alatt fincsi kis tápanyagbombával ajándékozhatod meg a balkonládákban vagy a kiskertben cseperedő növényeidet!

Zöldség- és gyümölcs maradványok, kávézacc, tojáshéj és teafű egyaránt mehet bele.

Egy amerikai kertészeti blogon láttuk az alábbi szupergyors és rém egyszerű műveletet, amit te is bármikor pillanatok alatt elvégezhetsz!

Tedd az aprítani valót a gépbe, adj hozzá annyi vizet amennyit a masina elbír, turmixold le,  öntsd a növények tövéhez, majd dolgozd a földbe! (Sőt, ha nem dolgozod bele,  az sem baj, anélkül  is szépen beszivárog)komposztálás gyorsan 1 komposzt gyorsan 2via