22 Húsvéti asztalteríték // Easter tablescapes

húsvéti asztalterítésHogyan terítsünk húsvétkor?

Kezdjük magával az abrosszal. Nem kell feltétlenül ragaszkodni a nyuszis, kiscsirkés, tojásmintás terítőhöz. Akár egy  egyszínű textil is kitűnő alap lehet a húsvéti díszítéshez. Sőt, terítő nélkül, csupán egy asztali futóval is vidám és meghitt lesz az ünnepi dekoráció, ha jól választjuk hozzá a kiegészítőket.

Ami semmiképpen nem hiányozhat a húsvéti asztalról, az a virág. Itt a tavasz, ébred a természet, az illatok, a színek is megjelennek, érdemes tehát ezt a csodát az asztalnál is megidézni.

Nárcisz, tulipán, százszorszép, de akár egy barkaág is képes örömöt csempészni a szívekbe. A virágok vázában is szépen mutatnak, de még természetesebb, ha egy mutatós kis cserépben tesszük őket méltó helyükre.

Elmaradhatatlan ezenkívül a tojásdekoráció, ami kerülhet porcelán- vagy üvegtálkába, virágcserépbe, esetleg  a tányérok mellé. Helyezhetjük őket igazi fűágyba, vagy dekorációs műfű közé is.

Jöhetnek még a cukortojások, nyuszik, csibék, sárgarépa motívumok,a pöttyös, csíkos, virágmintás kiegészítők.

Lehet azonban a húsvéti asztal egyszerű és visszafogott is. A húsvéti dekoráció esetében is fontos alapelv, hogy nem szerencsés túlzásokba esni.Mindannyian láttunk már olyat, akár fotón, akár a valóságban, hogy túl sok minta, szín, tucatnyi porcelán nyuszi vagy műanyag kiscsirke hemzsegett egy  ünnepi asztalon.

Sokkal kellemesebb, ha kevesebb dekorációs elemmel dolgozunk,melyeket azonban színben, hangulatban és elrendezésben megfelelően összhangba hozunk egymással.húsvéti asztalterítés 2húsvéti asztalterítés 3húsvéti asztalterítés 4húsvéti asztalterítés 5húsvéti asztalterítés 6húsvéti asztalterítés 7húsvéti asztalterítés 8húsvéti asztalterítés 9húsvéti asztalterítés 11húsvéti asztalterítés 12húsvéti asztalterítés 13húsvéti asztalterítés 14húsvéti asztalterítés 15húsvéti asztalterítés 16húsvéti asztalterítés 17húsvéti asztalterítés 18húsvéti asztalterítés 19húsvéti asztalterítés 20húsvéti asztalterítés 21húsvéti asztalterítés 22húsvéti asztalterítés 23képek forrása