21 Skandináv Stílusú Terasz // Scandinavian Terrace Designs

skandináv terasz 9bA jó idő beköszöntével legtöbbünk szívesen időzik a kertben vagy a teraszon. De akár egy picinyke erkélyt is szívesen birtokba veszünk ilyenkor, hiszen elég egy kényelmes szék és egy szétnyitható asztalka ahhoz, hogy a szabadban reggelizzünk vagy vacsorázzunk.

Mostani összeállításunkban tematikus terasztúrán veszünk részt a hűvös északon, a letisztult elegancia és a természetes egyszerűség zászlóvivőjének számító Skandináviában.skandináv terasz 8A skandináv stílus jellegzetes árnyalatai közé tartozik a fehér, a szürke és a fekete, melyeket további  színekkel dobhatunk fel. A bézs, a zöld és a barna különféle árnyalatai egyaránt beleillenek a  natúr skandináv színpalettába.skandináv terasz 15A világos fa padlózat nem csak a lakásokban, de a teraszokon is kedvelt megoldás, tovább erősítve a skandináv stílusra alapvetően jellemző egyszerű, természetes hatást.skandináv terasz 3Köztudott az is, hogy a skandináv stílusú otthonokban nincs semmi fölösleges cicoma, és kacathalmok sem éktelenkednek a polcokon. Minden letisztult, mindennek funkciója van.
Ez a praktikus szemléletmód a teraszokon is tetten érhető, nincsenek telezsúfolva kiegészítőkkel, és nem vibrálnak az anyagok, színek és formák eklektikus kavalkádjában.skandináv terasz 11skandináv terasz 20A modern és a shabby chic stílus egyaránt beleilleszthető a skandináv terasz hangulatába. A fonott székek, ugyanakkor a szimpla raklap hatású asztalok is remekül passzolnak ehhez az irányvonalhoz.skandináv terasz 1 skandináv terasz 2 skandináv terasz 4 skandináv terasz 5 skandináv terasz 6 skandináv terasz 7 skandináv terasz 9 skandináv terasz 10 skandináv terasz 12 skandináv terasz 13 skandináv terasz 14 skandináv terasz 16 skandináv terasz 17 skandináv terasz 18 skandináv terasz 19 skandináv terasz 21photo credit: Momtoob